Blog

Waarom een Reiki 1 cursus in één dag te kort is

jaap Pol, 02 mrt 2024

Een Reiki 1 cursus in één dag is doorgaans te kort om alle aspecten van Reiki volledig te begrijpen en te integreren. Hier zijn enkele redenen waarom een cursus van één dag mogelijk ontoereikend is:

1. Complexiteit van het concept: Reiki is meer dan alleen het leren van handposities en het doorgeven van energie. Het omvat ook een filosofie, geschiedenis, energetische concepten en praktische toepassingen. Het vereist tijd en ruimte voor studenten om deze concepten te begrijpen en te assimileren.
 
2. Praktische oefeningen: Reiki omvat praktische oefeningen waarbij studenten leren om energie te voelen, handposities toe te passen en een behandeling te geven. Deze praktische component vereist tijd en herhaling om comfortabel en bekwaam te worden.

Lees verder

Is Reiki nog geloofwaardig?

30 jul 2023

Is Reiki zijn geloofwaardigheid aan het verliezen?

Vandaag heb ik even op Google gezocht naar de termen Reiki, Reiki cursus, Reiki 1 opleiding, en Reiki centrum. Wat een overvloed aan resultaten levert dat op. Alleen al het zoekwoord Reiki genereert in Nederland 357.000 resultaten. Het woord Reiki cursus levert 75.800 resultaten op. Op zo'n moment vraag ik me af: is Reiki nu een succes geworden, of zijn we verdwaald in een zee van mogelijkheden?
 
Als je voor de aardigheid eens op 100 verschillende adressen van Reiki-aanbieders klikt, en gewoon laat inwerken wat je ziet, wat voel je dan? Kijk dan eens naar jezelf en vraag je af: "wie ben ik dan in dat grote aanbod van Reiki-aanbieders?"

Lees verder

Reiki op afstand geven

30 jul 2023

Beste Reiki vrienden.
Eén van de meest onverklaarbare Reiki toepassing is toch wel Reiki op afstand.
Toen ik dit jaren geleden voor het eerst leerde toepassen dacht ik…… onmogelijk dat dit kan werken.
Hoe kun je nu toch energie zenden aan iemand die niet bij je is.
Tot op heden weet ik het nog steeds niet hoe het precies werkt , maar inmiddels na jaren oefen en toepassen kan ik er niet meer omheen, het werkt.

Lees verder

Reiki stromingen in de wereld

30 jul 2023

Misschien heeft u op het internet al eens een beetje rond gekeken naar andere Reiki scholen/opleiders. U zult gemerkt hebben dat er vele aanbieders zijn die allemaal pretenderen 'de beste' te zijn. Naast de vele Reiki behandelaars/opleiders zijn er ook veel Reiki stromingen die allen hun oorsprong vinden bij Sensei Mikao Usui. Hij heeft Reiki per toeval ontdekt en de naam Shin Shin Keizen Usui Reiki Ryoho gegeven. Later ook wel Usui Reiki Ryoho genoemd.

Lees verder

Vanwaar toch die wazige uitspraak?

Jaap Pol, 30 jul 2023

Reiki gaat altijd daar naar toe waar het lichaam Reiki het meest nodig heeft!

Oh ja?

Toen Sensei Mikao Usui 21 dagen had gemediteerd en gevast en een "Satori” beleefde was hij erg blij en opgetogen en liep op zijn houten klompjes de berg Kurama af richting de Tendai Tempel waar hij woonde en werkte en waar ook zijn Zen meester was. Onderweg bezeerde hij zijn teen tegen een stuk steen op het pad naar beneden.
De teen bloedde, zijn nagel was gescheurd en het zal zeker pijn gedaan hebben.
In een reflex hield hij zijn hand om de teen heen en voelde weldra een vreemde tinteling in zijn handen.

Lees verder

De wildgroei in Reiki

30 jul 2023

De wildgroei in Reiki

Wakker worden beste (Reiki) vrienden, er is iets aan de hand in Reiki land. Het lijkt wel net zo te gaan als bij winkels waar langzaamaan de markt wordt overgenomen door webwinkels. Oké, ik weet hier alles van want ik heb een echte winkel en ook webwinkels. De tijd maakt dat mensen graag vanuit hun luie stoel boodschappen willen doen. 
Maar moet dat nu ook voor het volgen van een

Lees verder

Archief

512219 bezoekers (818817 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress