Is Reiki veilig

Is Reiki veilig?

Er zijn praktisch geen contra-indicaties voor behandelingen met Reiki. Wel is het een voorwaarde, dat de ontvanger bereid is de verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar reacties. Niemand kan genezing beloven, maar alleen door het te proberen, kun je zien hoe iemand reageert.

Er is inmiddels wel ontdekt, dat het behandelen van mensen die een orgaantransplantatie ( bijvoorbeeld hart, lever, nier) hebben ondergaan niet aan te bevelen is. Dit heeft te maken met het immuun-systeem dat door de reiki-energie meer geactiveerd kan worden. Wanneer iemand een orgaantransplantatie heeft ondergaan, heeft hij/zij in wezen een lichaamsvreemd orgaan in zich. Het lichaam herkent het nieuwe orgaan niet als het zijne. Het is dan een volkomen natuurlijke reactie, dat het lichaam dit vreemde orgaan wil afstoten. Om dit te voorkomen moet een patiënt die een transplantatie heeft ondergaan medicijnen slikken die deze reactie moet onderdrukken. Wanneer een getransplanteerde een reikibehandeling ontvangt, wordt dit ”eigenlijk gezonde systeem” weer geactiveerd om het nieuwe orgaan af te stoten. Dit is uiteraard geen gewenste reactie.

Ik raad patiënten  die een transplantatie hebben ondergaan dan ook nadrukkelijk aan, om eerst contact met de huisarts en/of de specialist op te nemen alvorens een reikibehandeling te ontvangen. 

Wat gebeurt er bij een Reiki behandeling?

Bij een reikibehandeling legt de reikibeoefenaar de handen op het lichaam van de ontvanger, zodat de energie via de handen in het lichaam van de ontvanger stroomt en daar zijn weg zoekt. De cliënt ligt meestal op een behandeltafel, maar het is ook mogelijk om zittend op een stoel een behandeling te ontvangen. Reiki energie gaat moeiteloos door alle materialen, zoals kleding en bijvoorbeeld gips. U ligt dus gekleed, maar zonder schoeisel op de behandeltafel. In het belang van de hygiëne vraag ik u nadrukkelijk om schone sokken te dragen.

Een reikibehandeling duurt doorgaans 1 tot 1½ uur afhankelijk van de klacht of hulpvraag.
 
reiki gebandeling

Reiki Centrum Noord Nederland (RCNN)

Praktijk locatie , Van Echtenstraat 106,  7902 ER  Hoogeveen
 T: 0654668225

Reiki centrum Noord Nederland is aangesloten bij het NIBG   NIBG logo 

Cursisten ervaringen  Reiki oefenavond  Alles over Reiki  Reiki behandeling  Reiki 1 cursus   Reiki 2 cursus   Cursus datum  Japanse Reiki technieken 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief