Japanse-reiki-technieken

Japanse Reiki technieken

In deze eendaagse cursus leer je ca. 10 nieuwe Reiki technieken die een prachtige aanvulling zijn op je Reiki 1 en of Reiki 2 kennis.

Sommige van deze technieken zul je veel kunnen toepassen. Je schat aan Reiki mogelijkheden groeit hiermee weer en maakt, dat je meer en meer verbinding kunt krijgen met deze wonderbare energie.

 

1. De Gassho meditatie.
Het woord Gassho betekent letterlijk "twee handen komen samen". Oefen deze meditatie zittend op de vloer, ± 15 minuten lang.

2. Reiki mawashi: Reiki stroming.
Het Japanse woord Mawashi betekent "stroming". In deze oefening wordt een stroom Reiki door een groep beoefenaars gezonden.  

3. Kenyoku: droogbaden
Het Japanse woord Kenyoku betekend letterlijk "droogbaden". Dit is een techniek om je energie te versterken en je los te koppelen van mensen, dingen, situaties, gedachten en emoties.

4. Joshin Kokyu-Ho: ademtechniek.
De Japanse frase Joshin Kokyu-Ho betekent "ademtechniek om de geest te reinigen". Het is een ademtechniek om je energie te versterken. 

5. Leiji-Ho: de Reiji of Leiji techniek.
Reiji is een Japans woord dat letterlijk indicatie van de geest/energie betekent. Het is een techniek om de kracht van de gedachten te combineren met de Reiki techniek.

6. Shu Chu Reiki: geconcentreerde Reiki.
Dit Japanse woord betekent letterlijk "geconcentreerd" . Deze techniek wordt beoefend in een groep waarbij meerdere Reiki behandelaars één persoon Reiki geven in combinatie met aanvullende Reiki technieken. 

7. Gedoku-Ho: ontgiftingstechniek.
Je kunt dit toepassen als iemand te veel giftige stoffen in het lichaam heeft, denk bijvoorbeeld aan verkeerde voeding, medicijnen of alcohol.  

8. Gyoshi-Ho: Helen met de ogen.
Het Japanse woord Gyoshi betekent "staren”.
In zijn handboek schrijft dr. Usui dat energie van alle lichaamsdelen straalt en het meeste van de handen, de ogen en de adem van de geïnitieerde. Wij zijn gewend om onze energie via onze ogen "weg te gooien”. Met deze techniek leren wij het te gebruiken. 

9. Hesso Chiryo: helingstechniek door de navel voor ontspanning.
Het Japanse woord Hesso betekend "navel" en Chiryo betekent "behandeling".


10. Koki-Ho: helen met de adem.
Het Japanse woord Koki betekent "adem, ademen". Dit is een techniek om de adem te gebruiken bij het geven van Reiki op specifieke plaatsen.

11. Byosen: aftasten (scannen)
Het Japanse woord Byosen betekent "zieke lijn"
Dit is een speciale scantechniek die de Reiki-gever informatie geeft over, waar de Reiki energie gewenst is.
 

12. Hanshin Koketsu-Ho
Met deze methode help je je cliënt na een behandeling weer om tot zichzelf te komen. Ook iemand die psychisch in de waar is, wordt zo behandeld. 


** Er kan afgeweken worden van bovenstaande te leren technieken, dit afhankelijk van beschikbare tijd.

Overzicht van alle Reiki cursusdatums  Overzicht cursusdatums

530970 bezoekers (848368 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress