Reiki teken

 

ReikiKHet Reiki teken ( KReikiReiki Kanji) verklaard

Sensei Mikao Usui heeft Reiki door het ontvangen van een Satori en hij begon te begrijpen dat hij iets bijzonders kon doorgeven met voor hem een "nieuwe energie". Hij noemde die bijzondere energie "Reiki".
Om te begrijpen wat het woord Reiki betekent geef ik op deze pagina de uitleg weer van de Reiki kanji.

reiki origineel (foto Jaap Pol)Op de gedenksteen naast het graf van Sensei Mikao Usui staat de Reiki kanji zoals het oorspronkelijk werd geschreven.

(©Foto Jaap Pol)

De betekenis hiervan is als volgt;

AmeHet schriftteken Rei:

Het eerste schriftteken Rei kan in drie delen opgedeeld worden. Het eerste teken staat voor "Ame” wat regen betekent. Japan is een vulkanisch land. Vulkanisch as verbonden met regen geeft een vruchtbare aarde.  Zo staat regen voor vruchtbaarheid maar ook voor een zegen uit de kosmos die op de aarde valt. In het Shintoïsme, de oorspronkelijke Japanse religie, werd regen met meerdere goden in verbinding gebracht.  De belangrijkste goden zijn Ame no Minakanuschi no Mikito en Ame no Shihomimino Mikoto, De hoogste goden Amaterasu Omikami (De grootste Godin, die de Hemel verlicht)

UtsuwaHet tweede ondeelbare teken betekent "Utsuwa”  Het woord Utsuwa betekent verpakking of in overdrachtelijke zin het menselijk lichaam, waarin de ziel huist. De vereenvoudigde schrijfvorm van "Utsuwa”die een deel van het Reiki Kanji uitmaakt wordt zo geschreven; De drie vierkantjes kunnen ook anders geïnterpreteerd worden. Eén staat voor de mond, de tweede voor gesprek of communicatie, de derde voor het gebed. 


MikoHet derde deel staat voor "Miko” en betekent vrouwelijk medium. Een Miko is een vrouw die de stem der Godheid begrijpt. Zij is in staat met de zielen aan gene zijde te communiceren en fungeert in trance toestand als middelaar tussen "Goden” en de mensheid. Alle oorspronkelijke Reiki bronnen spraken hierover dat de Reiki behandelaar als een Miko zou zijn. Hij zou de Hemel moeten vertrouwen en zich moeten laten voeren door de goden.

ReiAlles bij elkaar ziet het Rei Kanji er zo uit en betekent ziel, ( Tamashi in Japans)

 

Het schriftteken Ki

KigamaeHet teken laat zich opdelen in twee gedeelten namelijk;

Het eerste is "Kigamae” of "Yuge” dit woord betekent damp of ether. Het ether geldt in algemeenheid als het fijn-stoffelijke.

KomoHet tweede teken betekent "Kome”, rijst.

Rijst is het belangrijkste voedsel in Japan (Azië)  Het geeft een rijst-aar weer met de rijstkorrels. Gekookt in een pan met water geeft het de mens energie.

Reiki Het Ki Kanji in zijn totaliteit betekent energie.

Bron:
Tadao Yamaguchi, 
Frank Arjava Petter,
Jaap Pol (Reiki opleidingen Noord Nederland)

 

 

520049 bezoekers (830673 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress