Over Jaap

Jaap Pol (1956), de bezielende kracht achter Reiki Centrum Noord Nederland, is een gepassioneerde voorvechter van traditionele Japanse Reiki en een gerespecteerde leraar binnen de internationale Reiki-gemeenschap. Met een diepgewortelde toewijding aan het verspreiden van kennis en heling, heeft Jaap een blijvende impact gehad op talloze individuen in Nederland en daarbuiten.

Jaap Pol Jikiden Reiki.nlAls geregistreerd Dai-Shihan Reiki leraar  (Grootleermeester) bij het internationale Jikiden Reiki instituut te Kyoto., brengt Jaap zijn kennis en expertise op een authentieke en toegewijde manier over. Hij heeft zichzelf toegewijd aan het behoud van de oorspronkelijke leerboeken en lesmethoden van Sensei Mikao Usui en Sensei Dr. Hayashi, waarmee hij de kern van de traditionele Reiki-praktijk levend houdt.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijzen en beoefenen van Reiki, heeft Jaap duizenden studenten opgeleid en geïnspireerd. Zijn benadering is gebaseerd op respect voor de oorsprong en de ethiek van Reiki, waarbij hij zich richt op het doorgeven van de essentiële principes en technieken die inherent zijn aan de traditionele Japanse Reiki-behandeling.

Jaap Pol's toewijding aan zijn vak strekt zich uit tot ver buiten de klaslokalen van Reiki Centrum Noord Nederland. Hij is een voorstander van voortdurende educatie en persoonlijke groei, en blijft zichzelf ontwikkelen door middel van aanvullende trainingen en workshops, zoals die worden aangeboden door vooraanstaande leraren op het gebied van Reiki en aanverwante disciplines.

Door zijn nederigheid, integriteit en toewijding aan de authentieke Reiki-traditie heeft Jaap Pol een blijvende indruk achtergelaten op zijn studenten en collega's. Zijn werk bij Reiki Centrum Noord Nederland heeft een positieve invloed gehad op talloze individuen die op zoek zijn naar heling, groei en spiritualiteit.


Een kleine opsomming van een aantal opleidingen waar ik ieder dag mijn voordeel uit haal;

Mijn praktijk voor:


Japan reis 4014
Mijn Reiki pad.......
Nadat ik eerst de 'westerse Reiki" had geleerd en begon als Reiki leraar met mijn eigen Reikicentrum zag ik een artikel staan in het Duitse Reiki magazine over een Reiki studiereis naar Japan.

Dat was de start van anders Reiki ervaren.


Reiki studiereis 2004 
Mijn eerste kennismaking met Japan en de Japanse Reiki was in oktober 2004. Voor mij de eerste kennismaking van de cultuur en de manier hoe Japanners naar Reiki kijken. De reis was name bedoeld om de traditionele Japanse Reiki te begrijpen vanuit zijn oorsprong. Deze studiereis heb gemaakt samen  met 40 Reiki enthousiastelingen voornamelijk uit Duitsland ,Oostenrijk, Zweden en Zwitserland  o.l.v. Frank Arjava Petter.

  Jaap pol samen met tadao Yamaguchi


Mijn 2e reis naar Japan in 2006
In 2006 had de reis naar Japan een dubbele betekenis, namelijk de belangrijkste Reiki locaties bezoeken en mijn opleiding in de oorspronkelijke Japanse Jikiden Reiki bij Tadao Yamaguchi.

Ook deze reis was o.l.v. Frank Arjava Petter.
De reis ging eerst naar Tokyo waar we een bezoek brachten aan het graf van Sensei Mikao Usui.

Hierna zijn wij  een aantal dagen in Kurama geweest waar Reiki zijn oorsprong heeft.
De tweede helft van het verblijf was in Kyoto om mijn Reiki opleiding te volgen bij het Jikiden Instituut van Tadao Yamaguchi.

 
Foto met Tadao Yamaguchi sensei en Frank Arjava Petter 

 
 Dai Shihan opleiding
Mijn 3e reis naar Japan in 2015

December 2015 ben ik opnieuw naar Japan gegaan nu zelf als reisleider voor de "Reiki studiereis"

De gehele reis duurde 12 dagen waarvan er vijf bestemd waren voor het volgen van cursussen bij Tadao Yamaguchi Sensei. Op 5 december  2015 is mij de eer toegevallen om Dai-Shihan te worden.


In de 
originele Japanse Reiki kennen ze de volgende stappen:

- Reiki 1 = Shoden
- Reiki 2 = Okuden
- Assistent Reiki leraar = Shihan kaku geeft les in Shoden niveau
- Reiki leraar = Shihan geeft les in Shoden en Okuden niveau
- Grootleermeester = Dai Shihan geeft les in Shoden, Okuden en Shihan niveau


Japan 2016
 Mijn 4e bezoek aan Japan oktober 2016
 Op 1 & 2 oktober 2016 heb ik de 2e Jikiden Reiki wereldconferentie bijgewoond.
 Met ruim 250 deelnemers uit 25 landen was dit een zeer waardevolle conferentie.
 Uiteraard eveneens bijzondere plaatsen bezocht in Kyoto, Taniani en Kobe.

Jikiden wereld conferentie
Jikiden Reiki
World Congress in kyoto
.
250 deelnemers
25 verschillende nationaliteiten

 


Tadao en JaapTadao Yamaguchi sensei in mijn cursuscentrum oktober 2016
Van 10 t/m 14 oktober 2016 mocht ik Tadao Yamaguchi ontvangen in mijn cursuscentrum voor het geven van de Jikiden Shoden & Okuden cursus.
Op de foto, Tadao Yamaguchi, Jaap Pol, Yohei Yamaguchi & Rika Tanaka.

shoden cursus

Jikiden Shoden cursus 10-11 oktober 2016
Met Tadao Yamaguchi sensei in Alteveer de Wolden

okuden cursus


Jikiden Reiki cursus 12-13 oktober 2016
Met Tadao Yamaguchi sensei in Alteveer de Wolden
Jikiden Reiki vereniging

 
520044 bezoekers (830656 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress