Reiki handboek

Online Reiki handboek met behandelposities

Een goed Reiki handboek met de juiste handposities is van onschatbare waarde voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars van Reiki. Dit handboek vormt een essentieel instrument voor het begrijpen en correct uitvoeren van Reiki-behandelingen, en het draagt bij aan de effectiviteit en veiligheid van de praktijk. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om te beschikken over een goed Reiki handboek met de juiste handposities:

1. Nauwkeurige instructies: Een goed handboek biedt gedetailleerde instructies over de juiste handposities voor verschillende behandelingsgebieden en situaties. Dit helpt beoefenaars om de energiestroom te kanaliseren naar specifieke delen van het lichaam van de ontvanger en bevordert een effectieve Reiki-sessie.

2. Vertrouwen en zekerheid: Voor beginners kan een goed handboek een gevoel van vertrouwen en zekerheid geven door duidelijkheid te bieden over hoe ze Reiki correct kunnen toepassen. Het volgen van de juiste handposities zoals beschreven in het handboek kan beginners helpen om hun zelfvertrouwen op te bouwen in hun vermogen om Reiki-behandelingen uit te voeren.

3. Maximaliseren van de energiestroom: De juiste handposities zijn cruciaal voor het maximaliseren van de energiestroom tijdens een Reiki-sessie. Een goed handboek leert beoefenaars hoe ze hun handen op de meest effectieve manier kunnen plaatsen om de natuurlijke energiebalans van de ontvanger te herstellen en te bevorderen.

4. Veiligheid en ethiek: Een goed handboek bevat ook richtlijnen voor ethisch en veilig gebruik van Reiki, inclusief informatie over het respecteren van de grenzen van de ontvanger en het bevorderen van een veilige en respectvolle omgeving tijdens een Reiki-sessie. Dit helpt beoefenaars om verantwoordelijk en zorgvuldig met hun praktijk om te gaan.

5. Voortdurende educatie: Zelfs ervaren beoefenaars kunnen baat hebben bij een goed handboek, omdat het hen kan voorzien van nieuwe inzichten, technieken en handposities die hun Reiki-praktijk verder kunnen verbeteren. Door regelmatig te verwijzen naar een handboek kunnen beoefenaars hun vaardigheden blijven ontwikkelen en verfijnen.

Kortom, een goed Reiki handboek met de juiste handposities is een onschatbare bron van kennis en begeleiding voor iedereen die zich bezighoudt met Reiki-beoefening. Het biedt duidelijke richtlijnen, bevordert zelfvertrouwen en veiligheid, en draagt bij aan het bevorderen van een effectieve en respectvolle Reiki-praktijk.

Voor het optimaal geven van Reiki is het belangrijk bij specifieke klachten te werken met specifieke behandelpunten.
Houd altijd de volgorde van de oplopende punten (cijfer) aan en behandel volgens het ByoSen principe zoals authentiek in Japan wordt toegepast.

voorbeeld handposities

Zie voorbeeld tekening;

1: Handen langs de neus, op de ogen
2: Handen op de slapen
3: Handen op het achterhoofd
4: Handen op de zonnevlecht en net boven de navel
5: Handen op de schouderbladen
6: Handen op de nieren
7: Hand bij begin bilnaad en andere hand op de stuit
8: Handen onder de voeten vanaf de tenen 

   
In de database "Online Reiki handboek" vindt u een lange lijst van ruim 80 ziektebeelden met Reiki behandelposities. Een "must-have" voor iedere behandelaar.
Toegang tot de database kunt u krijgen door het aanvragen van een toegangscode.
  
520042 bezoekers (830654 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress