Concept ByoSen

Het concept van ByoSen bij Reiki

Het voelen van opgehoopte giftige stoffen.
"Zonder de kennis van de ByoSen is een goede Reiki behandeling niet mogelijk!"

"Byosen" is een cruciaal element in de praktijk van Reiki. Het woord "Byosen" is samengesteld uit twee karakters: "Byo" en "Sen". "Byo" staat voor ziekte of giftig, terwijl "Sen" verwijst naar klieren of klontering die de circulatie van lichaamsvloeistoffen belemmeren. Daarom betekent "Byosen" een klontering of ophoping van giftige stoffen door blokkades in de lichaamsvloeistoffen zoals bloed- en lymfecirculatie. Hoe meer de afvoer van lichaamsvloeistoffen stagneert, hoe stijver de spieren worden. Deze vicieuze cirkel kan leiden tot verspreiding van stijfheid naar andere delen van het lichaam en zelfs naar organen, waardoor we vatbaarder worden voor ziekten.

In de meeste gevallen begint "Byosen" rond de nieren en verspreidt het zich naar andere gebieden, zoals tussen de schouderbladen, schouders, oksels, nek en gewrichten, daar waar veel beweging plaatsvindt. Kennis van "Byosen" hoort een integraal onderdeel te zijn van een Reiki 1 cursus.

Veel mensen ervaren wel eens stijve schouders, maar nemen dit probleem niet serieus genoeg en treffen geen voorzorgsmaatregelen. Eigenlijk zijn dit vroege symptomen van ziekte die ons lichaam ons zendt.

Na het ontvangen van de "Reiju's" (afstemmingen) ben je in staat om unieke sensaties in je handen te voelen wanneer je ze plaatst op de delen van het lichaam die "Byosen" uitstralen, zowel op je eigen lichaam als op dat van anderen. Deze sensaties zullen geleidelijk veranderen en lichter worden door het Reiki-effect, waardoor de stijfheid in het lichaam uiteindelijk verdwijnt.

"Byosen" betekent dus:
1. Signalen van het lichaam die je waarneemt via sensaties in je handen op plaatsen waar giftige stoffen zich ophopen.
2. Het voelen van de sensatie van het lichaam tijdens Reiki, wat heling betekent. Daarom verandert "Byosen" na een periode van intensieve Reiki-behandelingen.

De 5 graden van "Byosen" zijn als volgt:
1. Warmte: de lichtste graad. Je voelt een warmte die iets hoger is dan de lichaamstemperatuur. Hier hoef je je geen zorgen over te maken.
2. Intense warmte: ook hier hoef je je geen zorgen over te maken.
3. Tintelingen, soms een stijf/verdoofd gevoel of een elektrisch geladen gevoel in je handen, vergelijkbaar met prikkelingen of naaldprikken. Dit kan zowel in je vingertoppen als in je handpalmen voorkomen.
4. Pulsatie: de bloed- en lymfevaten beginnen de toxines van de blokkade weg te voeren, wat je voelt als een pulserende sensatie. Soms duurt het even voordat je dit voelt, soms begint het met een gebrek aan sensatie in dit gebied.
5. Pijn sensatie/kramp: dit kan beginnen bij de hand(en) en zich uitbreiden naar de elleboog. Dit geeft aan dat de "Byosen" serieus genomen moet worden. Naarmate het ernstiger wordt, kan de pijn tot aan de schouders voelbaar zijn. Deze pijn sensatie betekent dat je de "Byosen" waarneemt en niet dat je de negatieve energie van je cliënt overneemt. Blijf rustig doorgaan met het geven van Reiki.


Concept ByoSen Reiki Centrum Noord Nederland

Curve m.b.t de ByoSen. Dit is slechts een voorbeeld. Iedere behandelde plek op het lichaam heeft een andere reactie en dus een andere curve. Deze kennis is een vast onderdeel van de Japanse Jikiden Reiki 1 cursus

In ernstige gevallen wordt aanbevolen om een behandeling van 90 minuten te geven, 5 keer per week gedurende de eerste maand, en vervolgens 3 keer per week gedurende de tweede maand.

ByoSen vertoont pieken, waarbij de intensiteit na elke piek afneemt. Tijdens een behandeling van 90 minuten kunnen er 3 tot 4 pieken worden waargenomen (zie figuur).

De pieken verdwijnen niet volledig voordat de volgende piek zich aandient; soms overlappen ze elkaar. Het kan tijd kosten om ByoSen waar te nemen, vooral bij jezelf, dus wees geduldig.

Door stress en drukte kan het lichaam snel toxines produceren en ophopen, waardoor je ByoSen snel kunt voelen opkomen en weer voelt wegvloeien. ByoSen is voornamelijk een waarneming in je handen, en soms kun je de pijn of het probleem niet meer verifiëren. Naarmate je meer vertrouwd raakt met ByoSen, zul je ook leren hoe en waar je moet behandelen, wat de essentiële sleutel is tot Reiki.


Jaap Pol


Cursusoverzicht-aanmelden


512211 bezoekers (818807 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress