Concept ByoSen

Het concept van ByoSen.

Het voelen van opgehoopte giftige stoffen.
"Zonder de kennis van de ByoSen is een goede Reiki behandeling niet mogelijk!"

ByoSen

"Byosenis een zeer belangrijk element in de praktijk.
Het woord ByoSen bestaat uit twee woorden (karakters): Byo en Sen.
Byo betekent ziekte of giftig.
Sen betekent klier, klontering (ophoping), die de circulatie van lichaamsvloeistoffen blokkeert.
Het woord ByoSen betekent dus: een klontering of ophoping van giftige stoffen veroorzaakt door een blokkade van de lichaamsvloeistoffen zoals de bloed- en lymfe circulaties. Hoe meer de drainage van lichaamsvloeistoffen gestagneerd, hoe stijver de spieren worden. Deze vicieuze cirkel kan leiden tot verspreiding van de stijfheid naar andere delen van het lichaam tot in alle organen. Dit maakt ons kwetsbaarder en vatbaarder voor ziekte.
In de meeste gevallen start ByoSen rondom de nieren en verspreidt het zich naar andere gebieden, zoals het gebied tussen de schouderbladen, de schouders, oksels, nek en alle gewrichten van het lichaam, dat wil zeggen, plaatsen waar men veel beweegt. De kennis van de ByoSen behoort een vast onderdeel te zijn van een Reiki 1 cursus.

Velen van ons hebben wel eens stijve schouders, maar nemen dit probleem niet serieus genoeg en nemen geen voorzorgsmaatregelen. Eigenlijk zijn het vroege symptomen van ziekte die ons lichaam zendt.

Na het ontvangen van de ReiJu's ("attunements”) ben je in staat om unieke sensaties in je handen te voelen als je je handen op die delen legt die ByoSen uitzenden, zowel van je eigen lichaam als van een ander.
Deze sensaties zullen geleidelijk veranderen en worden lichter door het Reiki effect. De stijfheid van het lichaam zal uiteindelijk verdwijnen.

ByoSen betekent dus
:
1. Signalen van het lichaam die je waarneemt via de sensaties in je handen daar waar ophopingen van giftige stoffen zijn.
2. Het voelen van de sensatie van het lichaam op Reiki, dit is heling. Dit is waarom  ByoSen verandert na een tijd van intensieve Reiki behandelingen.


De 5 graden van ByoSen

1. Warm: de lichtste graad. Je voelt warmte, iets warmer dan de lichaamstemperatuur. Hier hoef je je geen zorgen over maken.
2. Intense warmte. Ook hier hoef je je geen zorgen over te maken.
3. Tinteling, soms een stijf/verdoofd gevoel, of een elektrisch geladen gevoel in je handen, een "soda water gevoel”, naald prikken. Soms voel je het bij je vingertoppen, soms in je handpalmen. 
4. Pulsatie. De bloed- en lymfevaten beginnen de toxinen van de blokkade weg te voeren. Zo voel je de pulsatie van de vaten. Soms kost het tijd om het te voelen, soms begint het met niets voelen op dit gebied.      
5. Pijn sensatie/ kramp, het kan beginnen bij de hand(en) naar de elle boog toe. Dit vertelt de behandelaar dat de ByoSen serieus is. Naar mate het ernstiger  wordt, kan de pijn sensatie tot en met de schouders te voelen zijn. Deze pijn  sensatie betekent dat je de ByoSen waarneemt, en niet dat je de negatieve energie van je cliënt overneemt. Blijf rustig Reiki geven

Concept ByoSen Reiki Centrum Noord Nederland

Curve m.b.t de ByoSen. Dit is slechts een voorbeeld. Iedere behandelde plek op het lichaam heeft een andere reactie en dus een andere curve. Deze kennis is een vast onderdeel van de Japanse Jikiden Reiki 1 cursus

Bij ernstige gevallen, geef dan een 90 minuten behandeling, 5 x per week in de eerste maand, 3 x per week in de tweede maand.

ByoSen heeft pieken, de intensiteit na iedere piek neemt af. Het is mogelijk 3 á 4 pieken te voelen in een 90 minuten durende behandeling. (Zie figuur)

De pieken gaan niet helemaal over voordat de volgende piek komt, soms overlapt het.

Het is gemakkelijker om ByoSen waar te nemen bij anderen dan bij jezelf, het kost tijd om dit te begrijpen. Dus wees geduldig.
Door stress en drukte kan het lichaam snel toxinen produceren en ophopen, het kan zijn dat je ByoSen snel voelt opkomen en snel weer voelt wegvloeien ByoSen is een waarneming voornamelijk in je handen, soms kan je de pijn of het probleem niet meer verifiëren. Indien je ByoSen leert kennen, weet je ook hoe en waar je moet behandelen, dit is de voornaamste sleutel van Reiki.

Jaap Pol


Cursusoverzicht-aanmelden


463453 bezoekers (737610 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress