Het unieke van Reiki centrum Noord Nederland

Jikiden ReikiWaarom kiezen voor Reiki centrum Noord Nederland

  • Reiki centrum Noord Nederland geeft de meest authentieke Reiki opleidingen in Nederland.
  • Jaap Pol (eigenaar van Reiki centrum Noord Nederland) heeft zijn opleidingen in Japan gevolgd bij het vooraanstaande Jikiden Reiki® centrum in Kyoto.
  • In 2015 heeft Jaap Pol namens het Jikiden Reiki® centrum in Kyoto de titel Dai-Shihan (grootleermeester) gekregen en was  daarmee de eerste in Nederland met deze unieke titel. (Wereldwijd hadden op dat moment slechts 14 personen deze titel, 8 in Japan en 6 buiten Japan)
  • Reiki centrum Noord Nederland bestaat ruim 25 jaar en heeft al meer dan 2500 cursisten opgeleid.
  • Bij Reiki centrum Noord Nederland weet u zeker dat u een erkende gecertificeerde opleiding volgt.
  • Reiki centrum Noord Nederland heeft de beschikking over een eigen professionele cursusruimte.
  • De groepen zijn nooit groter dan 8 personen waardoor iedere cursist ruim voldoende aandacht krijgt. 

Cursusoverzicht-aanmelden

Reiki centrum Noord Nederland geeft de meest authentieke Reiki opleidingen in Nederland. In Japan is hiervoor een speciale aanduiding, namelijk Jikiden®. Jikiden betekent in Japan authentiek en deze benaming wordt gebruikt voor alle opleidingen waarvan de authenticiteit gegarandeerd is. De Reiki behandelmethode uit Japan is ontdekt door Sensei Mikao Usui rond 1922. Na zijn ontdekking noemde hij zijn methode met de originele benaming "Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho" wat betekent: De Usui behandelmethode ter verbetering van lichaam en geest.

Deze niet religieuze healing techniek is ontdekt en ontwikkeld door Sensei Mikao Usui. (1865-1926)
Al voor de tweede wereld oorlog praktiseerden in Japan al ruim één miljoen mensen Reiki. In het naoorlogse proces van modernisering in Japan leek het of Reiki was verdwenen. Geleidelijk aan heeft Reiki zijn weg gevonden in de gehele wereld en ook in Nederland. Sinds twintig jaar is Reiki weer erg populair in Japan. Dit is mede door toedoen van Frank Arjava Petter en Chiyoko Yamaguchi en haar zoon Tadao Yamaguchi.
  
Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Reiki is een zuivere, natuurlijke en eenvoudige methode om helende energie over te brengen naar mens, dier en zelfs planten. Onze levensenergie wordt door de Reiki heelmethode versterkt en Reiki brengt ons lichaam in balans. Deze natuurlijke helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever naar degene die je wilt behandelen of naar jezelf. Je hebt geen bijzondere gaven of krachten nodig om Reiki te leren. Iedereen kan leren het bij zichzelf toe te passen en anderen hiermee helpen. 

Jikiden Reiki betekent: "Authentiek " de meest directe lijn. Deze lijn is;
1e: Sensei Mikao Usui pijl
2e: Dr. Hayashi  pijl
3e: Chiyoko Yamaguchi 
pijl 
4e: Tadao Yamaguchi  
pijl 
5e: Jaap Pol Dai-Shihan Reiki leraar in NLpijl 
6e: Jij als cursist?

Het verschil tussen de authentieke Japanse Reiki en andere Reiki cursussen? 
In de loop der jaren zijn er meer dan 110 Reiki methoden ontstaan. Er bestond geen officieel registratiesysteem van Reikileraren en hierdoor is de originele en zuivere vorm zoals die door Sensei Mikao Usui onderwezen werd in veel gevallen verloren gegaan. Het Jikiden Reiki® opleidingsinstituut van Sensei Tadao Yamaguchi in Kyoto Japan gebruikt de oorspronkelijke leerboeken en lesmethoden van Sensei Mikao Usui en Sensei Dr. Hayashi en alle leraren worden op dezelfde wijze opgeleid. Hierdoor krijgt u als leerling over de gehele wereld dezelfde Reikicursus/methode krijgt. Dit wordt gewaarborgd door het registratiesysteem en de goede training van Reiki leraren (Shihan's) wat te vergelijken is met de ISO-certificering.

Het ontstaan van de authentieke (Jikiden®) Japanse Reiki opleidingen. 
De overgrote meerderheid van Reiki die op dit moment wordt beoefend, heeft de Westerse vorm van Reiki. Echter, de helende kunst van Reiki heeft zich wel over de hele wereld verspreid maar is in Japan ontdekt. Men dacht op een bepaald moment dat de Westerse vorm van Reiki nog de enige bestaande vorm van Reiki was en dat er in Japan geen Reiki beoefenaars meer waren. De waarheid is, dat er altijd Reiki beoefenaars zijn gebleven in Japan. Dit werd duidelijk toen Reiki, mede door toedoen van Frank Arjava Petter in Japan werd geherintroduceerd.

Usui Reiki Ryoho Gakkai (1865-1926)
De Reiki organisatie is opgericht door Sensei Mikao Usui Sensei (1865 – 1926), de ontdekker van Reiki.
Tot voor kort was deze organisatie vrijwel onbekend door een beslissing om een gesloten groep te blijven.
Nu weten wij steeds meer over het ontstaan van Reiki door Sensei Mikao Usui, dit komt mede door intensief speurwerk van Frank Arjava Petter en de latere samenwerking met Tadao Yamaguchi.

Chujiro Hayashi Sensei (1879 – 1940), 
Dit was een vooraanstaand student van Sensei Mikao Usui. Hij was arts en wist Reiki zeef effectief toe te passen, ook gaf hij het diepgang doordat hij Reiki gebruikte bij uiteenlopende ziekten. Al zijn Reiki ervaringen zijn bewaard gebleven en zijn door Frank Arjava Petter samen met Tadao Yamaguschi gepubliceerd in het boek "De Reiki technieken van dr. Hayashi" ISBN 90.76771.44.8 
Een echte aanrader voor iedere Reiki beginner en gevorderde.

Sensei Chyoko Yamaguchi (1921-2003)
Toen zij nog maar 17 jaar oud was, nu meer dan 70 jaar geleden, leerde Mevrouw Chyoko Yamaguchi (1921-2003) Reiki van Chujiro Hayashi Sensei. Zij paste Reiki dagelijks toe in haar gezin, en in haar kleine Reiki praktijk te Kyoto. Chyoko Yamaguchi is mede oprichter van het authentieke (Jikiden) Reiki instituut te Kyoto.

Sensei Tadao Yamaguchi
Haar zoon Tadao Yamaguchi (1952) ontdekte dat Reiki in de westerse landen bijzonder populair geworden was. Hij ontdekte echter ook dat de originele kennis verloren was gegaan door vermenging met westerse ideeën. In overleg met enkele masters zoals Frank Arjava Petter in de Westerse Reiki, besloot Tadao Yamaguchi samen met zijn moeder, de authentieke Japanse (Jikiden) Reiki actief te gaan promoten. Reiki zonder de invloeden van westerse Reiki elementen. Al snel ontstonden er problemen, o.a. doordat er mensen waren die beweerden dat zij het niveau van (Jikiden) Reiki beoefenaar hadden bereikt ondanks dat hun Reiju (= afstemmingen/initiaties) incompleet was. In overleg met andere masters heeft Tadao Yamaguchi besloten om seminars te houden en certificaten te geven aan de geslaagde studenten. Ook besloot hij de methodes die Chujiro Hayashi Sensei 70 jaar eerder had gebruikt in de lessen aan zijn moeder, opnieuw in gebruik te nemen. Hierdoor is het Jikiden Reiki Seminar de eerste in zijn soort in Japan en de eerste in de wereld.

Wat maakt authentieke Japanse (Jikiden) Reiki zo bijzonder ten opzichte van Westerse Reiki ? 
Zowel Jikiden Reiki als de Westerse Reiki vinden hun oorsprong in Usui Sensei’s Reiki. Maar ze zijn niet echt hetzelfde omdat Westerse Reiki elementen en gebruiken heeft toegevoegd en bepaalde ideeën heeft weggelaten. 
Dat wil niet zeggen, dat Westerse Reiki imperfect of fout is en het is begrijpelijk waarom sommige elementen de tand des tijd niet hebben overleefd. Misschien zou Reiki niet zo populair geworden zijn als als de originele vorm van Reiki streng gehandhaafd zou zijn gebleven. Mogelijk zou dan maar een klein aantal mensen gezegend zijn met kennis over Reiki. Het is begrijpelijk dat Reiki zich in verschillende culturen op verschillende wijzen heeft verspreid. Belangrijk is we ons richten op het universele karakter van Reiki en de helende krachten ervan, en dat we ons niet richten op de verschillen. 

De letterlijke betekenis van Jikiden Reiki® is: Reiki direct van de meester dus authentiek. 
Jikiden Reiki® is in al zijn eenvoud krachtig en doeltreffend. De originele vorm en de originele symbolen vanuit de leerschool van Dr. Usui Sensei worden gebruikt. Dit maakt Jikiden Reiki® zuiver in zijn vorm. Onderschat niet de meerwaarde hiervan, deze meerwaarde wordt pas duidelijk als je met beide methoden hebt gewerkt. Ik zal een simpel voorbeeld geven: Beroemde violisten willen allemaal op een echte Stradivarius spelen omdat de klankkwaliteit en de speelkwaliteit perfect is in vergelijking met een andere viool. Zo kun je naar Jikiden Reiki® kijken, de Stradivarius onder de Reiki. Puur, origineel en zuiver in zijn heelmethode.

Waarom zou u voor de opleidingen van Reiki centrum Noord Nederland kiezen...
Helaas zijn in de westerse Reiki de lesprogramma's nogal verschillend van aard. Gelukkig stemmen de meeste Reikimasters de inhoud van de lessen met elkaar af. Tóch is het mogelijk om bijvoorbeeld Reiki I, Reiki II, Reiki III en de mastergraad in één avond of weekend te halen. Ongelofelijk, maar het gebeurt! Met andere woorden, niets is vastgelegd, iedereen is vrij om het op eigen wijze in te vullen. U kunt zelfs Reiki schriftelijk leren en nog gekker, d.m.v een DVD of een internet cursus.
Met de Reiki opleidingen van Reiki Centrum Noord Nederland (Jaap Pol) is echter alles goed vastgelegd. U volgt de meest authentieke vorm van Reiki bij een erkende Reiki leraar die zelf zijn opleidingen in Japan heeft gevolgd. 
Cursisten via Reiki centrum Noord Nederland worden automatisch geregistreerd bij het Jikiden Reiki® Instituut in Kyoto Japan. De prijs die een cursist betaald voor een cursus is internationaal vastgesteld door Japan. Daar mag niets in veranderd worden (ook daarbij zijn in de westerse Reiki behoorlijk wat verschillen te vinden). Wanneer men een cursus heeft gevolgd, krijgt men een prachtig origineel certificaat vanuit Japan op originele (kalligrafie) wijze geschreven. Een gedeelte van het te betalen cursusgeld wordt afgedragen aan het Jikiden Reiki® Instituut om zo de administratie te kunnen bekostigen en de kosten van het gekalligrafeerde certificaat. Alle Jikiden Reiki leraren worden vermeld op de officiële internationale Jikiden Reiki® website. U kunt daar alle erkende gecertificeerde Jikiden Reiki leraren terug vinden.

Gelukkig is het mogelijk gebleken de authentieke Japanse Reiki te behouden en het doorgeven ervan aan toekomstige beoefenaars te waarborgen. Laten we er zuinig op zijn en laten wij het zo zuiver mogelijk houden. Ik hoop dat dit ook u aanspreekt!
Lees meer over het volgen van de authentieke Japanse Reiki cursus
477304 bezoekers (763159 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress