Reiki op afstand geven

30 jul 2023

Reiki op afstand ( afwezigheids Reiki)

 
Beste Reiki vrienden,

Eén van de meest intrigerende toepassingen van Reiki blijft toch wel Reiki op afstand. Toen ik jaren geleden voor het eerst leerde om dit toe te passen, dacht ik dat het onmogelijk was dat dit zou kunnen werken. Hoe kun je immers energie zenden naar iemand die niet fysiek aanwezig is? Tot op heden weet ik nog steeds niet precies hoe het werkt, maar na jaren van oefenen en toepassen kan ik er niet meer omheen: het werkt.

Maar hoe pas je dit nu effectief toe en wanneer gebruik je Reiki op afstand? Toen ik voor het eerst in Japan was en de opleiding bij Tadao Yamaguchi deed, leerde ik een andere methode genaamd Enkaku (afwezigheids) Reiki. In plaats van Reiki naar iemand toe te sturen, haal je de persoon naar je toe met bepaalde technieken en geef je vervolgens Reiki. Het voordeel hiervan is dat je ook de Byosen kunt voelen, wat erg waardevol is.

Mijn focus zal nu niet liggen op de verschillen tussen afstands Reiki en Enkaku Reiki, maar op de tijd die je ervoor gebruikt. Als je iemand een Reiki-behandeling geeft op een behandeltafel, ben je daar doorgaans minimaal een uur mee bezig. Reiki heeft immers tijd nodig om effect te hebben in het lichaam. Het is belangrijk om naar de  Byosen te 'luisteren' en op de plek te blijven waar behandeling nodig is.

Maar hoe lang geef je dan Reiki op afstand? 5 minuten? 10 minuten? 15 minuten? Of zelfs een uur of langer? Het is opvallend dat velen maar weinig tijd uittrekken voor Reiki op afstand, terwijl het dezelfde tijdsinvestering vereist als een fysieke behandeling om vergelijkbare resultaten te behalen. Het geven van Reiki op afstand gedurende slechts 5 tot 15 minuten heeft doorgaans maar een beperkt effect. Ik denk dat niet veel mensen minimaal een uur lang Enkaku Reiki geven.

Als je gewend bent om kort Reiki op afstand te geven, raad ik je aan om eens te oefenen met een uur lang afstandsbehandeling bij iemand met een fysieke klacht. Je zult weer verbazingwekkende resultaten ervaren. Afstands Reiki werkt niet sneller dan een fysieke behandeling, maar het is een waardevol instrument wanneer een fysieke behandeling niet mogelijk is.

Hartelijke groet,

Jaap Pol
 
Terug

512225 bezoekers (818823 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress