Vanwaar toch die wazige uitspraak?

Jaap Pol, 30 jul 2023
Reiki gaat altijd daar naar toe waar het lichaam Reiki het meest nodig heeft!

Oh ja?

Toen Sensei Mikao Usui 21 dagen had gemediteerd en gevast en een "Satori” beleefde was hij erg blij en opgetogen en liep op zijn houten klompjes de berg Kurama af richting de Tendai Tempel waar hij woonde en werkte en waar ook zijn Zen meester was. Onderweg bezeerde hij zijn teen tegen een stuk steen op het pad naar beneden.
De teen bloedde, zijn nagel was gescheurd en het zal zeker pijn gedaan hebben.
In een reflex hield hij zijn hand om de teen heen en voelde weldra een vreemde tinteling in zijn handen. Korte tijd daarna stopte het bloeden en na enige tijd werd de pijn ook minder. Hij besefte dat er iets bijzonders was gebeurd door die "Satori” namelijk een bijzondere vorm van energie in zijn handen.
Na enige tijd hervatte hij weer de weg terug naar de Tendai Tempel en ging naar zijn Zen meester toe. Daar vertelde hij over zijn ervaringen en over zijn bezeerde teen en de bijzondere helende energie.
Na veel oefenen begon Sensei Mikao Usui met het behandelen van mensen, eerst in een kliniek in Kyoto en na verloop van tijd ook in Tokio. Sensei Usui begon steeds  beter te begrijpen hoe hij Reiki moest toepassen en ontdekte dat hij op een plek in het lichaam waar een persoon iets mankeerde hij de hoogste Byosen kon voelen.
 
Dr. Hayashi heeft deze Byosen techniek nadien verder uitgezocht in combinatie met meridianen die ook bij acupunctuur bekend zijn. 
Zowel Sensei Mikao Usui als Sensei Dr. Hayashi werken nauwgezet en volgens logische stappen langs het lichaam. Meestal maar slechts 5 tot 10 psities en altijd anticiperend op de Byosen. Zo wordt Reiki nog steeds beoefend in Japan en zelf heb ik heb ik het ook zo mogen leren.
 
Waarom dan die wazige uitspraak?
Reiki gaat altijd daar naar toe waar het lichaam het meest nodig heeft!
Oh ja?
Ja zeggen velen in Nederland en zelfs in een aantal Reiki boeken staat dit!
Oh ja, is dat zo?
Ja, hele kuddes Reiki behandelaars en zelfs Reiki masters praten elkaar na zonder goed na te denken of zelfs naar de juistheid hiervan te kijken. Vervelender is dat er Reiki masters zijn die onwetende mensen dit leren. Het plaatst je ook gelijk aan de zijde van "de zwevers” 
 
U begrijpt het al, ik ben het hier dus niet mee eens en zo wordt het in Japan zeker niet onderwezen!
 
Zit u al een beetje met kromme tenen te lezen …..goed zo!
Bent u zelf ook iemand die dit wel eens zegt…….dat Reiki stroomt daar waar het het meest nodig is……….denk dan maar eens na over de volgende metafoor.

"Een Akker”
Stelt u zich eens voor dat uw lichaam een Akker is waar gewassen in verbouwd worden.
De boer heeft het land goed voorbewerkt en de gewassen staan er goed in.
Dan komt er een droge periode en de boer neemt actie door het land te gaan bevloeien. Hij heeft maar een hele korte slang en kan alleen op één punt water geven. Toch begint hij met goede moed water te geven maar komt er snel achter dat wat hij ook doet, hij al halverwege het land geen effect meer ziet van zijn werk. 
De boer begrijpt dat alleen daar waar hij water geeft en in de directe omgeving ervan de gewassen snel weer bijkomen. Het enige wat hij kan doen is zorgen voor een langere slang, zodat hij overal water kan geven om zijn gewassen weer leven in te blazen.
Als u het nu zo leest dat het land het lichaam is, de slang de hand van de Reiki gever en het water de Reiki energie is, zo zou je Reiki kunnen uitleggen.
 
Toen Sensei Mikao Usui zijn teen stootte op de berg Kurama gingen zijn handen niet naar zijn neus toe maar direct naar de zere plek.
 
Neem jezelf en anderen niet bij de neus door te vertellen dat Reiki een helende energie is die altijd daar naar toe gaat waar het nodig is. Dat is te simpel gezegd.
Doe je zo maar wat dan geef je gewoon liefdevolle energie en daar is niets mis mee.
Een lichaam kan altijd extra energie gebruiken dus Reiki zal altijd wat doen.
Wil je echt Reiki geven dan heb je meer kennis nodig.
Wil je in Reiki gaan lesgeven dan behoor je een vakman of vakvouw te zijn.
 
In de volgende reflectie zal ik nog eens de Byosen goed uitleggen. Als je het herkennen en de werking van de Byosen goed begrijpt en hier naar handelt kun je zelfs met Reiki 1 een TOP behandelaar zijn.
 
Tips voor meer diepgang;
-          Lees veel over Reiki
-          Lees zoveel mogelijk over de historie van Reiki.
-          Zorg dat je de Byosen begrijpt en leert voelen.
           Koop eventueel het boek "Een heldere kijk op Reiki” van Frank Arjava Petter ISBN 9789088400025  € 19,50
-          Lees over de meridianen van een mens en pas hierop Reiki toe.
-          Oefen, oefen en oefen
-          Lees veel over de anatomie van de mens.
-          Doe eventueel een cursus medische basis kennis.
-          Spaar wat langer en ga naar Japan om zelf kennis te nemen van de juiste informatie
 
 
Liefdevolle groet,
Jaap Pol,
Reiki opleidingen Noord Nederland
Terug

512205 bezoekers (818799 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress