Waarom een Reiki 1 cursus in één dag te kort is

Hoogeveen, jaap Pol, 02 mrt 2024
Een Reiki 1 cursus in één dag is doorgaans te kort om alle aspecten van Reiki volledig te begrijpen en te integreren. Hier zijn enkele redenen waarom een cursus van één dag mogelijk ontoereikend is:

1. Complexiteit van het concept: Reiki is meer dan alleen het leren van handposities en het doorgeven van energie. Het omvat ook een filosofie, geschiedenis, energetische concepten en praktische toepassingen. Het vereist tijd en ruimte voor studenten om deze concepten te begrijpen en te assimileren.

2. Praktische oefeningen: Reiki omvat praktische oefeningen waarbij studenten leren om energie te voelen, handposities toe te passen en een behandeling te geven. Deze praktische component vereist tijd en herhaling om comfortabel en bekwaam te worden.

3. Energetische gevoeligheid ontwikkelen: Het ontwikkelen van de gevoeligheid voor energie en het leren voelen van subtiele veranderingen in energie tijdens een behandeling vergt oefening en ervaring. Dit kan niet altijd in één dag volledig worden ontwikkeld.

4. Reflectie en integratie: Na het volgen van een cursus hebben studenten tijd nodig om de informatie te verwerken, te reflecteren op hun ervaringen en de geleerde technieken te integreren in hun dagelijks leven. Een cursus van één dag laat mogelijk niet genoeg tijd voor deze reflectie en integratie.

5. Respect voor de traditie: In de traditionele Japanse benadering van Reiki wordt meer nadruk gelegd op een langzame en grondige benadering van leren. Dit omvat vaak een gestage progressie door de niveaus, waarbij elk niveau de tijd krijgt om volledig te worden begrepen en geïntegreerd voordat men doorgaat naar het volgende niveau.

Kortom, hoewel een Reiki 1 cursus in één dag een kennismaking kan bieden met Reiki, kan het ontoereikend zijn voor een volledig begrip en beheersing van alle aspecten van Reiki. Een cursus van twee dagen biedt doorgaans een meer grondige en diepgaande ervaring, waardoor studenten een stevigere basis hebben om hun Reiki-reis voort te zetten.

Note:
Jaarlijks verwelkom ik cursisten die elders in slechts één dag Reiki hebben geleerd. Veel van hen zijn niet bekend met het concept van ByoSen en weten niet hoe ze de verschillende energieniveaus van ByoSen moeten verkennen. Het afgelopen jaar hebben meer dan twintig personen zich bij mij aangemeld, afkomstig van opleidingsinstituten zoals ZoMa, NHA en Civas. Deze grote instituten bieden Reiki-cursussen aan die slechts één dag duren, wat naar mijn mening niet voldoende is om alle aspecten van Reiki grondig te begrijpen en te behandelen.

Het verstrekken van Reiki in de vorm van een schriftelijke cursus staat ver af van de traditionele Japanse benadering. De authentieke Japanse opleidingen zijn altijd meerdaags geweest, omdat ze een diepgaande en grondige verkenning van Reiki mogelijk maken. Bij Reiki Centrum Noord Nederland streven we ernaar om deze kwalitatieve benadering voort te zetten. Onze cursussen worden zorgvuldig ontworpen en uitgevoerd om studenten de kans te geven Reiki te begrijpen en te ervaren zoals het bedoeld is.


Opleidingen van Reiki centrum Noord Nederland zijn altijd meerdaags. De Reiki 1 cursus bestaat uit twee dagen van 09:00 uur tot ca.17:00 uur.


Terug

504238 bezoekers (806198 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress