Kurama 3

De Tendai Tempel van Kurama met het plein ervoor.

De driehoek is het middelpunt van een krachtige energiebron.
De bedoeling is dat je midden op de driehoek gaat staan in de Gassho houding met het gezicht naar de Tempel toe. Na enige minuten voel je een warme energie door je lichaam stromen. Ook mijn ervaring om hier te staan was heel bijzonder. Naast een grote hoeveelheid van energie voelde ik mijzelf als in een warm bad. Hoe dit mogelijk is blijft voor mij een raadsel. Al mijn reisgenoten voelden meer of minder deze energie.

 

Tendai Tempel Kurama
Tendai Tempel van Kurama
Op de voorgrond de "energie" driekhoek. Je mag hierop alleen
gaan staan met het gezicht gericht op de tempel.
copy right Foto Jaap Pol, Reiki centrum Noord-Nederland


Kanco Sama, hoofd van de Kurama tempel

Onze ontmoeting met de Kanco-Sama (Hoofd van de tempel)
en haar assistent Syoko Sone in gesprek met Frank Arjava Petter
copy right foto Jaap Pol, Reiki centrum Noord-Nederland Drenthe

Wij waren zeer onder de indruk van haar uitstraling. Een lieve vrouw met duidelijk veel innerlijke wijsheid. Ze sprak ons toe ( in Japans) en Arjava vertaalde dit weer in het Duits. Zij sprak over de tempel, zijn oorsprong en de kracht van de Kurama berg. Zij benadrukte dat levende vormen hier vaak extreem groot worden en dat fauna en flora weelderig groeien. Bomen worden extreem hoog en groot in omvang. Dieren zoals wormen, slakken, vlinders, extreem groot. De voorbeelden hiervan zoals wormen , kevers, rupsen , slakken etc. ben ik later ook tegengekomen. Zij is goed op de hoogte van Reiki en de werken van Dr. Mikao Usui. Wij kregen van haar allemaal een sjaal met een afbeelding van de Kurama Berg en de Tempel erop. Uiteraard hadden wij ook iets voor haar mee gebracht.

Hierna kregen wij een rondleiding door mevr. Syoko Sone een non van de Tempel in een klein museum van de Tempel waar o.a de Shomonten Budha staat die waakt over Kurama.
In het museum was een grote ruimte met allemaal opgezette dieren die leven op de berg Kurama. Honderden vlindersoorten, kevers, slakken, knaagdieren, apen etc. zijn hier te vinden. Echt een prachtige verzameling. Ook hier is te zien dat veel van deze opgezette dieren vrij groot zijn.

 

Zie vervolg Kurama

530996 bezoekers (848448 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress