Coaching & Counseling

 CochingPersoonlijke Coaching & Counseling


U kunt in mijn praktijk ook terecht voor persoonlijke Coaching & Counseling. 

Coaching
Voelt u het ook? Onmacht. Frustratie. Ergernis. Opgekropte woede. Minachting. Wantrouwen. Onbegrip. Als u een meningsverschil of conflict heeft of dreigt te krijgen, dan herkent u deze emoties vast.

Zulke emoties kosten veel energie. Echter: als we ons door deze emoties laten leiden, dan gebruiken we die energie onbewust en we hebben er zodoende minder (of geen) controle op. Het conflict gaat van kwaad tot erger. Het voelt alsof je langs elkaar heen praat, alsof je ‘op een muur stoot’ en alsof die ander jou gewoon geen gelijk wil geven.”  Top-Coach Jaap Pol  bezit het talent om de energie van andere mensen waar te nemen. Hij voelt als het ware wat u voelt. Zo kan hij bijvoorbeeld uw boosheid voelen, uw frustraties of hoe erg u gekwetst bent. Tijdens het coachingsproces komt zo het beste in de mens naar boven. Er blijft geen restje ‘negatieve energie’ onaangeroerd. Aan het eind van het proces gaat een ieder met een goed gevoel verder met zijn/haar leven. En dat is toch ook wat u wilt? 

Jaap Pol Top Coach

Wat is coaching?
Coaching is een individueel begeleidingsproces dat start met jouw wens om iets in je leven te veranderen. Het identificeren en (h)erkennen van het probleem/dilemma is alvast een eerste stap. Misschien heb je al een beroep gedaan op je omgeving (partner, vriend, collega) maar geraak je met hen niet verder...

Wanneer je een persoonlijke coach inschakelt kies je ervoor, je professioneel te laten begeleiden in je persoonlijk groeiproces. Je coach gaat met jou, kijken hoe je in je huidige situatie bent terechtgekomen en exploreren welke mogelijkheden je hebt. Je coach zal je uitdagen en ondersteunen, zodat je meer zelfinzicht krijgt, antwoorden vindt op je vragen, knopen doorhakt, prioriteiten stelt, weldoordachte keuzes maakt en je verantwoordelijkheid op je neemt.

Het doel kan zijn; een specifiek probleem aanpakken, beter functioneren op het werk, duidelijkheid krijgen over je wensen betreffende de toekomst, meer plezier hebben in het leven, evenwicht vinden...kortom, het gaat erom dat je de kwaliteit van je leven wil optimaliseren en dat je je daarbij laat begeleiden door je persoonlijke coach.

Ki-coaching

Met ‘energie’ kun je iets bereiken
Ki ( of Chi, zoals het ook wordt genoemd ) is het Japanse begrip voor energie. Met energie kun je dingen bereiken. Je kunt iets in beweging zetten; heel tastbaar ( je stapt op de fiets en rijdt weg ) of juist abstract ( bv. een veranderingsproces).

Energie stroomt altijd. Welke richting het op stroomt, is aan ons. Wij bepalen waarvoor we onze energie gebruiken. Soms is dat bewust (het voorbeeld van de fiets), soms onbewust (ademhalen, denken) en soms onderbewust (intuïtie). Een combinatie is ook mogelijk.

Bij persoonlijke problemen, conflicten en meningsverschillen hebben we de energie niet meer onder controle ( het is ‘uit de hand gelopen’ ). Dat zorgt er vaak voor dat een situatie van kwaad tot erger wordt. Zelfs als beide partijen toch de beste bedoelingen hebben, lukt het soms niet om het probleem op te lossen.

Essentie van Ki-Coaching
Ki-coaching heeft als uitgangspunt om jou of in geval van een relatie beide partijen weer controle te geven over hun eigen energie. Van daar uit start de bemiddeling en de weg naar een oplossing. Een weg die u (én de andere partij natuurlijk ook) zelf bewandelt! 

 

Procedure 

1 ste afspraak:
• Het kennis maken met uw Coach. Het moet wel klikken.....
• Na de intake, waarbij iedereen zich even voorstelt, zal de Coach beginnen met een paar basisvragen.
• Thema's : Waar loopt u op vast, waar heeft u nieuwe inzichten  nodig.
• Vaststellen van een programma, hoe vaak zien wij elkaar.
• Neem altijd een agenda mee!
••Duur ca 2 uur.

2e en volgende afspraken:
• In deze gesprekken zal de coach intensief naar u luisteren.
• Hij zal u inzicht geven in wat u nodig heeft om verder te komen.
• Er wordt u een spiegel voor gehouden over uw "belemmerende overtuigingen"
• U wordt geholpen u zelf te focussen om sneller en betere  resultaten te boeken.
••Duur ca 2 uur.

Kosten: € 40,- per uur. (incl.btw)
 
Neem contact op voor een afspraak
of bel 0528 362929

Reiki Centrum Noord Nederland (RCNN)

Praktijk locatie (tijdelijk)  Jan Haarstraat 12  7927 TC  Alteveer de Woldem
 T: 0654668225

Reiki centrum Noord Nederland is aangesloten bij het NIBG   NIBG logo 

Cursisten ervaringen  Reiki oefenavond  Alles over Reiki  Reiki behandeling  informatie avond    Reiki 1 cursus   Reiki 2 cursus   Jikiden-Reiki   Cursusdata  Japanse Reiki technieken 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief