Cursisten ervaringen

Gastenboek van oud cursisten die hun ervaringen willen delen over de Jikiden Reiki cursus.

(Alle berichten van 20-11-2023 komen uit een ouder overzicht)
 
welkom

klik hier om een bericht toe te voegen!
Door Anton v.d L. , 29-11-2023
Om op mijn leeftijd (82) beginnen te leren om Reiki te geven; waar begin ik aan? Kan ik dat wel? Wat zullen eventuele medecursisten daarvan vinden, enzovoorts. Al die overwegingen en aarzelingen bleken totaal onnodig tijdens de Reiki 1 en Reiki 2 cursussen die ik intussen gevolgd heb. Integendeel: de toewijding waarmee Jaap mij en de andere cursisten introduceerde in de oorspronkelijke Reikivorm, waarbij voor Jaap kennelijke het enige criterium was, dat we echt aan de bak zouden gaan, dat we goed zouden samenwerken en thuisgekomen ook echt zouden oefenen, hielp mij moeiteloos over alle hindernissen heen. Ik heb genoten. Jaap is, bij alle ernst waarmee hij ons de fijne kneepjes leert, een vriendelijke en humorvolle leraar. Achtergrond, leeftijd, of wat voor verschillen er tussen elk van de cursisten ook maar mogen bestaan, spelen geen enkele rol, waarmee ze voor de cursisten onderling ook van geen belang meer zijn. Heel prettig.

Ook mooi meegenomen: ik heb aan de cursussen fijne contacten overgehouden, want een belangrijke aanbeveling is, om met elkaar te blijven oefenen, ook na de cursus. En dat gebeurt dan ook.

Jaap, bedankt.

Anton van der Lende
Door Mariska v.d.m. , 22-11-2023
Wat een bijzondere ervaring! Een maand geleden heb ik Reiki 1 gevolgd bij Jaap. Zo'n 15 jaar geleden heb ik de westerse Reiki 1 gedaan maar wat een verschil zeg. Het heeft me toen niet zo aangegrepen en uiteindelijk heb ik er niets mee gedaan. De laatste maanden was ik er in mijn hoofd weer meer mee bezig en wilde het weer nieuw leven inblazen maar op een of andere manier voelde het niet goed om nu na al die jaren "zomaar" Reiki 2 te gaan doen. En tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik op de site van Jaap terecht en ben er voor gegaan. Geen moment spijt gehad, het heeft me tot nu toe al zoveel positiviteit gebracht dat moeilijk onder woorden te brengen is. Ik kan het iedereen aanbevelen. En Reiki 2 heb ik al geboekt bij Jaap voor over 2 maanden. Ik kijk er nu al naar uit!

Mariska
Door Grieta , 20-11-2023
Onlangs heb ik een Reiki weekend ervaren. Ik kan niet anders zeggen dan dat het inspirerend weekend is geweest. Het was een grote ontdekking naar dat wat Reiki heet. Het was een intensief weekend in een prettige omgeving, met een fijne groep. Tijdens het weekend zijn er verschillende kanten aan de orde geweest: historie, Japan, technieken en vooral ook het doen door te oefenen op en met elkaar. Bedankt Jaap voor je gastvrijheid, je kennis en jouw inspiratie.
Door Trasoema , 20-11-2023
Ik heb met veel plezier en verwondering de Reiki I cursus gevolgd. Voor mij was Reiki in principe nog redelijk onbekend toen ik aan de cursus begon en ik had me dan ook voorgenomen om me open te stellen en het gewoon over me heen te laten komen.
Het is uiteindelijk een hele bijzondere en mooie ervaring voor me geworden. Behalve dat ik vond dat de cursus praktisch goed in elkaar stak en ik Jaap een hele prettige en interessante leraar vond, waren voor mij de initiaties en het leren werken met energie nog het meest bijzonder.
Ik was natuurlijk al wel bekend met het fenomeen 'energie', maar om nu ook echt te voelen en te ervaren hoe het is om heel bewust met die energie te werken en te zijn, vond ik heel speciaal.
Kortom het was voor mij een ervaring die ik niet had willen missen en waar ik in de toekomst zeker meer mee wil gaan doen.

Hartelijke Groet,
Trasoema
Door Charlotte , 20-11-2023
Terugblik op het Reiki weekend

Het was een gezellige,aangename groep ( 6 ) personen. We zijn hartelijk ontvangen met koffie ,thee.
Hierna hebben we ons kort aan elkaar voorgesteld en is de dag rustig theoretisch begonnen.
Je hebt de geschiedenis en theorie zeer duidelijk uitgelegd.
Ik vond de initiaties spannend.
In een fijne en ontspannen sfeer hebben we de praktische oefeningen op elkaar uitgeoefend
Al met al kijk ik met een tevreden en verrijkt gevoel terug op dit weekend

Mijn dank hiervoor,
Groetjes Charlotte
Door Rita , 20-11-2023
De cursus Reiki die ik heb gevolgd bij Jaap Pol heb ik als heel bijzonder ervaren, misschien heeft het feit dat ik min of meer toevallig mee heb gedaan daar een rol gespeeld.
De sfeer was ontspannen en ik vind dat Jaap een gedrevenheid uitstraalt die mij direct gepakt heeft. De integriteit die Jaap vanaf het begin als een rode draad door de cursusdagen heeft mee laat lopen was voor mij van grote waarde.
Het weekend is nu ruim 1 week geleden en ik ben er in mijn hoofd nog steeds mee bezig en wat ik in eerste instantie niet direct van plan was wordt nu meer werkelijkheid, ik wil en ga hier iets mee doen.
Ik wil graag anderen met Reiki in aanraking laten komen, het verruimt naar mijn mening lichaam en ziel.
Door Iepy , 20-11-2023
Ongeveer 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Reiki en dat heeft grote invloed gehad op zowel mijn geest als mijn body.
De vele jaren waarin ik Reiki behandelingen en cursussen gaf waren zeer verrijkend, alhoewel ik er altijd iets in miste.
Het contact met de traditionele bron van Reiki ontbrak en die verdieping had ik nodig.
Nu tijdens een Shoden cursus bij Jaap ben ik dichter bij de rijkdom van die bron gekomen. Het was een intensief weekend in een groep die in een zelfde zoektocht was verwikkeld, met een leraar werkend vanuit de bron vol passie en integriteit.
Een weekend gevuld met het ZIJN in het moment terwijl de Reiki rijkelijk stroomde.
Ik heb op een andere manier leren voelen en er werden bijzondere technieken aangereikt.
Er was alle tijd om deze technieken bij elkaar te beoefenen.Mijns inziens is de Jikiden Reiki veel krachtiger dan de westerse Reiki.
Het is een groot cadeau om door Jaap geïnitieerd te zijn in Jikiden Reiki.
Dat deze stroming door vele Reiki beoefenaars gevolgd zal worden is een wens die ik hier graag verwoord.
Door Hans , 20-11-2023
Jikiden Reiki dagen bij Jaap Pol in Hoogeveen, als je eenmaal bent geweest dan wil je meer……
Dat bedacht ik me na de eerste Shoden dagen.
Twee dagen in klein groepsverband in de eigen genoeglijke praktijk van Jaap werden met sympathieke flair gebracht. Heel leerzaam en zeker verdiepend.
Terug naar de bron van Reiki zoals het vanuit Japan in bijna directe lijn vanaf grondlegger Mikao Usui, door Chiyoko Yamaguchi en thans door haar zoon Tadao Yamaguchi wordt doorgegeven.
Jaap brengt dat op zijn beurt heel goed over naar ons.
Zelf ben ik jaren achtereen getraind in Japanse Budo en de welhaast zen-achtige eenvoud van Jikiden Reiki spreekt mij zeer aan.
Ik ga bij Jaap verder met Okuden…………
Door Bea , 20-11-2023
Beste Jaap,

Ik wil je bedanken voor de leerzame dagen. Ik heb nog meer leren voelen en vond het een verrijking. Wat mij erbij ook opviel was dat de sfeer heel goed is.
Je hebt respect voor mensen en dat breng je ook over, ook de rust en de kwaliteit van lesgeven waardeer ik zeer. Ik kijk nu al uit naar augustus voor mijn Reiki 2.
En wat ik heel mooi vindt is dat ik het nu al kan gebruiken in mijn bestaande behandelingen.

Lieve groet,
Bea
Door Annie , 20-11-2023
Ik zocht een vertrouwd adres en via internet kwam ik bij de cursus van Jaap. Spannend. Het was mijn eerste ervaring met Reiki. De sfeer van de twee dagen kwam overeen met mijn indruk van de site. Vertrouwd, rustig en gewoon zoals het was. Voor mij een mooie ervaring, die me verder brengt. Bedankt Jaap en ‘mededeelnemers’!
Door Maria , 20-11-2023
Onlangs nam ik deel aan een workshop Japanse technieken van De Cirkel (Collectief In Reiki Kracht En Liefde) en ontmoette daar Jaap Pol die de workshop leidde. Op deze manier kwam ik in aanraking met Jikiden Reiki.
Zelf heb ik al enige jaren ervaring met de Westerse Reiki en was erg nieuwsgierig naar het vervolg van de Jikiden Reiki en heb mij dus opgegeven voor Jikiden Reiki I Shoden. Op 14 en 15 mei was het zover en vertrok ik naar het oosten naar de praktijk van Jaap. Het was een gezellig groepje bij elkaar, wij waren met zijn vijven en er waren zomaar 2 mannen bij wat niet zo vaak voorkomt en heel gezellig is. Het was zeer leerzaam en totaal anders dan de westerse Reiki. Je gaat bij Jikiden Reiki meer naar je gevoel luisteren, de Byosen techniek. Het waren 2 hele pittige dagen met veel technieken, maar in een zeer ontspannen sfeer. De reiju’s (afstemmingen) waren heel bijzonder en mooi, net zoals de afsluiting met de kaarsen. Ik verheug mij al weer op het vervolg op 27 en 28 augustus bij Jikiden Reiki II Okuden.

Met een warme Reiki groet, Maria
Door John , 20-11-2023
Het Reiki weekend was mijn eerste ervaring met reiki en zeker niet de laatste. We hadden een leuke groep en voelden ons lekker thuis bij Jaap. Een weekend vol van verbazing en verwondering. Inmiddels heb ik regelmatig mogen oefenen op bekenden en merk dat mijn gevoel steeds beter wordt. Ook ben ik al eens wezen snuffelen bij ki-line (het winkeltje van Jaap).Een cd met passende achtergrondmuziek gekocht,wat het behandelen aangenamer maakt. (mijn mening)

Al met al een super weekend, en ik ben er nog lang niet klaar mee.
GEWELDIG.

Jaap bedankt en wie weet tot reiki 2 (Okuden)

John G.
Door Susanne , 20-11-2023
Blanco ben ik het Reiki weekend ingestapt, met het idee open te staan voor al het nieuwe wat Jikiden Reiki 1 te bieden zou hebben. Daarvoor nooit iets met Reiki gedaan. Wat een helend weekend is dit geweest voor lichaam en ziel! De initiaties heb ik als zeer bijzonder ervaren. En dan opeens is daar dat gevoel in je handen. Hoe mooi! Toen ik thuiskwam na de cursus voelden mijn geest en lichaam vrij. Voelde het als een soort verdieping van mezelf en wist ik dat dit een begin van meer kon zijn...Nu ruim een maand na de cursus voelt dit nog steeds zo. Reiki heelt niet alleen een ander, maar om te beginnen jezelf. Het heeft mij meer in balans gebracht, anders in het leven gezet. Alleen daarom al de moeite waard dit eens te ondergaan.
Jaap is een fijn persoon om het weekend mee door te brengen en de groep waarin ik zat was er een van mooie mensen met ieder zo een eigen verhaal. Fijne sfeer!
Ik ben van plan over een paar maanden Reiki 2 erachteraan te gaan doen. Reiki 1 heeft al zulke mooie resultaten, Reiki 2 moet dit nog meer gaan ondersteunen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug en verheug me op Reiki 2 bij Jaap Pol.

Hartelijke groet, Suzanne
Door Cynthia , 20-11-2023
Ik heb deze Reiki 1 cursus positief ervaren, heb me blanco en open minded in de groep gezet. De groepsgrootte en locatie waren goed. Voldoende inhoud voor Reiki 1, had nog wel meer inhoud gewenst, dit zal wel met mijn 'oude' reiki cursus te maken hebben. Het maakte me nieuwsgierig naar reiki 2.
Rei-ju: bijzondere ervaring, mooie traditie
Byosen: bijzonder om te voelen, fijn dat dit meer onderbouwd is.
Ik vond het goed dat we het cursus boek pas aan het eind van de cursus kregen. Veel info gehad over basis Reiki. Goede rustige uitleg van Jaap, afgewisseld met humor en luchtigheid.
Door Wouter , 20-11-2023
Vond de cursus heel interessant. er hing een goede sfeer en energie in de groep. Jaap kan het goed uitleggen, plezierig om naar te luisteren.
Door Sara , 20-11-2023
Dit was mijn eerste ervaring met Reiki in een leuke groep, verschillende mensen en een uitstekende leraar. Prima locatie. Ik heb genoten van de verhalen van jaap, persoonlijke anekdotes en ervaringen. Ook de openheid van de andere cursisten was prettig.
Door Nynke , 20-11-2023
Ik vond het een zeer fijne ervaring. Jaap, je doet en bent geweldig. Je enthousiasme, openheid en oprechtheid zijn heel fijn.
Wat betreft de Reiki, erg mooi en fijn om zo duidelijk te voelen en te 'snappen'. Ik ben benieuwd naar wat er (met mij) gaat gebeuren. We gaan het meemaken.
Locatie en groep: PRIMA!
Door Nienke , 20-11-2023
Het cursus weekend was heel interessant. Leuke groep, goede, geduldige en duidelijke docent. ik wist helemaal niks van Reiki, maar heb nu een heel goed beeld.
Ik heb de cursus dus heel positief ervaren en als een opening naar iets nieuws, met meer rust en balans.
Door Mathilde , 20-11-2023
Ik heb de cursus als heel positief ervaren. leuke groep mensen en duidelijke heldere uitleg van de docent. Ik was bang dat ik het niet zou voelen en was dus verbaasd en blij dat ook ik Reiki kon geven en de ByoSen kon voelen.
Door Johan , 20-11-2023
Positief ervaren. Technisch benaderd, niet te zweverig. Goed toepasbaar, gevoel geleerd te herkennen. groep was prima, harmonieus. Docent uitstekend, rustig, legt duidelijk uit, prettig.
Door George , 20-11-2023
Deze cursus heb ik als een waardevol geschenk ervaren. allereerst door de wijze waarop 6 personen met Jaap als docent, gezamenlijk deze 2 dagen hebben opgetrokken. Leuke respectvolle groep. Mooie mix van theorie en praktische oefeningen.

Fijn leerzaam weekend gehad!
Door Jentien , 20-11-2023
Bijzonder om te ervaren, in zo korte tijd veel te leren en te doen. De ByoSen voelen en een behandeling geven. Het contact met leraar en cursisten onderling als vrij en positief te ervaren.
Duidelijke uitleg en achtergrond door tekeningen etc.
Voor mij prettige locatie en mooie afstand tot thuis. Denk dat we zo eerst genoeg hebben meegekregen om bezig te kunnen voor onszelf. Nog meer info zou ik niet onthouden kunnen worden.
Door Helen , 20-11-2023
Voor deze cursus heb ik al contact gehad met Reiki. Ik ging er dan ook in met een gevoel van 'benieuwd wat ik nieuws te horen krijg'. Dat is heel erg gelukt. Bijzondere ervaring, veel geleerd. ik heb het idee dat ik nu pas wat van Reiki begin te begrijpen!
Heel mooi. Lokatie goed, groep goed, docent goed. Heel plezierige wijze van doceren. Rustig en met humor.
Heel fijn, geen enkel minpunt. Ga zeker Reiki 2 doen.
Door Rob , 20-11-2023
Jaap,
De presentatie vind ik open, helder, rustig en informatief. Voor een ieder heb je een positief woord, glimlach en stimulering. De inhoud heeft naar mijn idee een mooie opbouw en is helder. Er zaten voor mij herkenningspunten in, maar wel met veel verdieping. Daarbij is de begeleiding heel erg prettig.

De groep was open, eerlijk en één. Er is verbondenheid, openheid en respect met en voor elkaar. Heel erg prettig.
Je hebt een erg mooie ruimte voor deze cursus.
Door Wilma , 20-11-2023
Kleine groep (drie cursisten) voor Reiki 2: snel erg vertrouwd met elkaar en 'gelijke energie'.
Inhoud:
- zeer bijzondere 'gereedschappen'
- waardevol
- helder en duidelijk te begrijpen (mede dankzij docent)
Locatie: prima, ook heerlijke koffie
Docent; Jaap als zeer prettig en 'down-to-earth' ervaren met een gezonde dosis humor.
Door Suzanne , 20-11-2023
Ik heb de Okuden cursus als heel waardevol ervaren. Mijn nieuwsgierigheid ging in eerste instantie uit naar de afstandsreiki. Maar al op de 1e dag van de cursus werd mij duidelijk wat Reiki 2 mentaal kan doen, kan bewerkstelligen. een heel mooi en indrukwekkend instrument heb ik daarmee in handen gekregen.
Het was een fijne groep mensen om deze dagen mee door te brengen. een waardevolle ervaring.
Jaap..., tja, even denken.....rustig, duidelijk in zijn uitleg en het gevoel te geven welkom te zijn op zijn locatie.
Door Wesley , 20-11-2023
De cursus was voor mij vernieuwend. veel diepgang en heel leuk om aan deel te nemen. Docent is mijns inziens zeer kundig in wat hij anderen leert.
Door Annemarie , 20-11-2023
Locatie is prima, mooie ruimte.
Docent prettig, praktisch, open, precies, vriendelijk, humor.
Groep heel prettig, rustig, humor, warm.
Inhoud: veel geleerd! Prima lesgegeven. Blij dat ik geweest ben. Heel veel handreikingen.

Ik wil hierna ook reiki 2 nog gaan doen.
Door Peter , 20-11-2023
Ik heb deze cursus (Reiki 1) als prettig ervaren. de groep had voor mij de juiste omvang, niet te groot, niet te klein.
De inhoud lijkt me correct, duidelijk en éénduidig. Juiste 'kern'.
Praktijk: goede oefeningen om ervaring mee op te doen. Fijn om feedback te ontvangen, te delen en te geven.
Door Sebastiaan , 20-11-2023
Duidelijke uitleg, goed te volgen, niet zweverig. Goede verhouding tussen theorie en praktijk.
Ik kwam binnen met een open houding zonder al te veel verwachtingen.Ben overtuigd dat het zinnig is en dat energie te voelen is. Leuk om mee te maken en wil t.z.t. een vervolg cursus doen.
Door Maiken , 20-11-2023
Ik heb de Reiki 1 cursus als zeer leerzaam ervaren. Het is ook wat ik er van verwacht had. Afwisseling tussen theorie en praktijk was leuk. Jaap voelt aan als een goeie, stevige docent die veel ervaring heeft.
De locatie is heerlijk rustig en behaaglijk. wij waren met 6 cursisten, prima qua grootte, leuke groep.

ik wil veel gaan oefenen en dan verder met Reiki 2!
Door Astrid , 20-11-2023
Ik heb het hele weekend ervaren als erg bijzonder en inspirerend. De afwisseling tussen de praktijk en theorie was erg fijn. Het onderlinge contact tussen de groep en Jaap was erg leuk, ik ervoer veel raakvlakken tussen toch heel verschillende mensen. er was tevens tijd voor een lach en een grap. Daarnaast sprak de concrete manier van het geven van Reiki mij erg aan.
Door Joyce , 20-11-2023
Ik heb deze Reiki 1 cursus als zeer positief ervaren. De achtergrond en theorie van reiki zijn een stuk duidelijker geworden. ook de groep was leuk en divers. De docent weet en kan heel veel. Nu maar hopen dat ik na deze cursus de ByoSen duidelijker/sterker ga voelen dat het symbool ook goed gaat.
Door Dinka , 20-11-2023
Ik heb met deze cursus een leuk weekend gehad, veel geleerd. Veel ervaringen met Reiki oefeningen gehad. In een leuk groepje gezeten, lieve en leuke mensen. Contact met docent jaap was leuk, ontspannen en duidelijk.
Conclusie: Heel blij met dit weekend!
Door Mathilde , 20-11-2023
Indrukwekkend, erg veel geleerd. Heel positieve indruk. een leuke groep waarin ik me erg prettig voelde.
Fijn om te kunnen oefenen en alles met elkaar te delen.
Jaap: leuk en vriendelijk. Mooi dat je er ook humor bij gebruikt.
Bijzonder, ik kon echt mezelf zijn hier. Ik denk dat ik Reiki 2 ook ga doen.
Door Ceciel , 20-11-2023
Ik vond het een zeer inspirerende cursus (Reiki 1). Veel geleerd en bijgeleerd. De knop is langzaam bezig om te gaan.
Leuke groep. Jaap, ik vind dat jij het met heel veel passie en humor doet. erg leuk!!! Mooi dat ik de Byosen geleerd heb. Ik ga nu Reiki behandelingen geven op z'n Jikidens.
Door Carlo , 20-11-2023
Het was een geweldig weekend en zie uit naar Reiki 2! Een leuke groep cursisten, de locatie prachtig, voor mij wat ver, maar dit heb ik er graag voor over.
Alleen lof voor de docent. Kunde, kennis, warmte, in één woord: voor mij de juiste Sensei!!!!

Ik ga zoveel mogelijk proberen te oefenen, dan reiki 2.
Door Leendert , 20-11-2023
Omdat ik al Reiki 1 (westerse Reiki) heb gedaan, was deze Shoden een openbaring voor mij. Ik heb genoten van de materie en heb honger naar het vervolg. De groep was van voldende grootte (8 pers.) en zeer divers. Jaap, je bent een vakman!
Door Hella , 20-11-2023
Ik heb mij georiënteerd middels internet en heb een collega gevraagd die Westerse Reiki heeft gevolgd.
Deze Japanse vorm trok mij het meest en de inhoud kwam overeen met wat ik ervan heb gelezen. Theorie en praktijk goed verdeeld.
Groep: aantal is prima, goed gedifferentieerd waarbij de aandacht die cursisten nodig hadden heel fijn was.
Locatie: prima! Grootte is oké +comfort+sfeer.
Docent: een echte vakman + goede coach. De ervaring is merkbaar. Enthousiasme is oké! Dat draagt goed over. Correct in contact.
Door Ria , 20-11-2023
Ik heb genoten van deze cursus. Ondanks dat ik de "westerse Reiki cursus" al had gedaan heb ik veel geleerd.
Deze Reikicursus sprak me ook veel meer aan dan de "westerse versie
Hele leuke groep, voelde als een eenheid. De locatie is erg fijn. Jaap is een fijne docent!, is rustig , heeft alle geduld en zijn humor ligt mij wel.
Een fantastisch weekend.
Door Anneke , 20-11-2023
Prima locatie, bevlogen leraar. Heel veel geleerd, ervaren en gevoeld. Bijzonder om mee te mogen maken.
Inhoudelijk veel geleerd, veel en goed geoefend. Dus alleen maar positieve punten.
Ik ga met een voldaan gevoel naar huis.
Door Andy , 20-11-2023
Laatst heb ik een Reiki cursus 1 gevolgd. Westerse Reiki 1, zoals ik een dag later op internet ontdekte.
Dezelfde dag ontdekte ik ook dat er authentische reiki cursussen aangeboden worden. Jikiden Reiki.
Ik geloof echt in Reiki. In de kracht en de energie. Maar nu? Was het nu foute reiki die ik geleerd heb? Hoe weet ik welke reiki juist of goed is?
Op de website van Reiki-Opleidingen.nl beviel me het bericht van Jaap over de wildgroei in het Reiki land erg goed en ik naam direct contact met hem op.
De contact was erg oprecht en vriendelijk. Jaap heeft al mijn (vele !!!) vragen rustig beantwoord. Echt top !
Ik kreeg een erg goed gevoel bij en vroeg of ik gelijk het aanstaande weekend aan de cursus Jikiden reiki 1 (Shoden) mocht deelnemen.
Zo gevraagd, zo gedaan ...
En, er ging weer een wereld voor me open. Ik kan alleen maar bevestigen dat Jikiden Reiki 1 helemaal anders is dan het westerse Reiki 1.
Naast de veel kleinere en erg gezellige groep (wat ik heel fijn vond) heeft Jaap ook voor een erg mooie sfeer gezorgd.
Lekker op sokken in de mooie ruimte met altijd lekkere verse thee heeft Jaap voor een ongedwongen en persoonlijke sfeer gezorgd.
Met humor en uiteraard ook de juiste bijbehorende respect hebben wij reiki geleerd. Niet alleen de posities, maar veel meer. Juist dat, wat reiki ECHT reiki maakt.
Maar dat moet iedereen zelf ervaren, daar zeg ik hier niets over. Alleen dat de verschillen met het westerse Reiki enorm groot zijn.

Ik had een erg mooi en indrukwekkend weekend.
Bedankt Jaap en bedankt mijn medecursisten
Op naar de Jikiden Reiki 2 (Okuden)
Door Martijn , 20-11-2023
Al bij binnenkomst had ik meteen een goed gevoel bij Jaap. Hij kan op een rustige manier en met heel veel geduld uitleg geven.
Dit weekend heeft mij gebracht, een bijzondere ervaring. Ik ga komende tijd veel oefenen en ga ook zeker Reiki II doen.
De groep voelde erg vertrouwd, stuk voor stuk aardige mensen.
Door Jelly , 20-11-2023
In eerste instantie een hele fijne, kritische groep, veel saamhorigheid. Ben vrij "blanco" hieraan begonnen, ook omdat het moeilijk aan anderen is uit te leggen.
Hoop hiermee in eerste plaats veel rust voor mijzelf te krijgen en aan mijn innerlijke reis te beginnen, daarnaast toe te passen op anderen.
Ga zoveel mogelijk oefenen en kom zeker naar de oefenavonden en ga ook naar Reiki II.
Dank je wel!
463434 bezoekers (737585 hits) sinds 30-6-2007
Powered by webXpress